08 December 2009

117th Moe Gaung Pagoda Fastival & Burmese Traditional Food

ရန္ကင္း မိုးေကာင္းဘုရားပြဲေတာ္ၾကီး ေအာင္ျမင္စြာ ျပီးဆုံး

မိုးမခဓာတ္ပုံသတင္း
ဒီဇင္ဘာ ၉၊ ၂၀၀၉
ရန္ကုန္ျမိဳ႔၊ ရန္ကင္း၊ ၁၁၇ ၾကိမ္ေျမာက္ မိုးေကာင္းဘုရားပြဲေတာ္ၾကီးကို ဒီဇင္ဘာ ၁ ရက္က ၇ ရက္အထိ တပတ္ၾကာ ၁၂ ပြဲ ေစ်းသည္မ်ား၊ ျမိဳ႔ခံ ဘုရားပြဲေတာ္လာ ပရိသတ္မ်ားနဲ႔ ေန႔စဥ္ ရက္ဆက္ ၾကိတ္ၾကိတ္တိုး စည္းကားခဲ့တာကို ေတြ႔ရပါတယ္။
ျမန္မာ့ရိုးရာဘုရားပြဲေတာ္မ်ားရဲ့ ဓေလ့ထုံးတမ္း အစဥ္အလာျဖစ္တဲ့ ျမန္မာ့ရိုးရာနဲ႔ ေခတ္ေပၚ အစားအစာ၊ အသုံးအေဆာင္နဲ႔ ေထြေထြရရာ လက္ေဆာင္ပစၥည္းေတြကို ေရာင္းခ်ေနၾကတာကို ေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ျမန္မာ့ရိုးရာအစားအစာေတြကို ဆိုင္ခင္းျပီး ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ ေရာင္းခ်ေနၾကတာေတြ၊ တထိုင္တည္း ၀ယ္ယူစားသုံးၾကတာေတြကို ေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္။

၁၁၇ ၾကိမ္ေျမာက္ မိုးေကာင္းဘုရားပြဲ အ၀င္မုဒ္ဦး

ပြဲေစ်းတန္း လမ္းၾကား - လက္သုတ္စုံ ဆိုင္ကေလးမ်ား


ပြဲေစ်းတန္း ကုန္ပေဒသာ ဆိုင္တန္း - ေကာ္ျပန္႔ေက်ာ္ ဖို

ေကာ္ျပန္႔ေက်ာ္၊ သုတ္ ဆိုင္ - တရုတ္ေစာင္နဲ႔ မ်က္ႏွာသုတ္ပ၀ါ ဆိုင္


ျမန္မာ့လက္ယက္ ဇေကာ၊ ဇကာ၊ ျခင္းနဲ႔ ဖ်ာ ဆိုင္ - ျမန္မာပြဲေစ်းတန္းရဲ့ အဆင္တန္ဆာ - ဖ်ာဆိုင္

ကေလးမ်ားအတြက္ ျခားနဲ႔ ရဟတ္ ေပ်ာ္စရာတန္း - ျငိမ္းခ်မ္းကမာၻ ျခားရဟတ္ အဖြဲ႔က တင္ဆက္သည္


မိုးေကာင္း ဆုေတာင္းျပည့္ ေစတီေတာ္ၾကီး

ညဦးပိုင္း ပြဲေစ်းတန္း စတင္ သက္၀င္ျပီ - ဘူးသီးေၾကာ္ ဆိုင္တန္းမ်ား
 
ျမန္မာ့ဇာတ္ပြဲသဘင္ ေနာက္ခံ၊ ၀က္ေခါင္းသုပ္ဆိုင္၊ ယိုးဒယားပုလဲသီးမစ္ရွိတ္ (အဂၤလိပ္စာကို ျမန္မာသံနဲ႔ ေပါင္းထားပုံ) -  ထမနဲဆိုင္တန္း

ၾကည္ၾကည္သိန္း ဘူးသီးေၾကာ္ - ျမန္မာကေလးမ်ားအတြက္ ကစားစရာ ေသနတ္မ်ား

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္၊ ဂဏန္းေက်ာ္၊ မႏၱေလးပဲေၾကာ္ - တရုပ္သုခမိန္ ေခါင္းေဆာင္း၊ ဗႏၶဳလဦးထုပ္နဲ႔ က်န္စစ္သားလွံ

ျမန္မာလက္ျဖစ္ စကၠဴကစားစရာ အရုပ္မ်ား - ျမန္မာရိုးရာ တိရစာၦန္ရုပ္မ်ဳိးစုံ - မုန္႔ေပါင္းႏွင့္ ႏွမ္းေထာင္း ေစ်းခင္း


 
ၾကက္ဥမုန္႔သိုင္းျခဳံ - ျမန္မာမ်ား ပြဲတိုင္းေက်ာ္ ေရမုန္႔

ထမနဲဆိုင္မ်ား

အေၾကာ္စုံ ဆိုင္တန္းက ဂဏန္းေၾကာ္ - ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုတ္ ဆိုင္ခင္းထားစဥ္

မုန္႔သိုင္းျခဳံ၊ မုန္႔လင္မယား ဆိုင္မ်ား - ေရမုန္႔ဆိုင္တန္း

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္၊ ဂဏန္းေၾကာ္ - ေကာက္ညင္းက်ီေတာက္

ကေလးမ်ားစြဲတဲ့ သူရဲေကာင္းဇာတ္လိုက္မ်က္ႏွာဖုံးမ်ား - မုန္႔လုံးေရေပၚ၊

ထမနဲ - ထိုးမုန္႔

ေကာက္ညင္းမုန္႔၊ ငွက္ေပ်ာသီးမုန္႔ - ဆႏြင္းမကင္းနဲ႔ မုန္႔မ်ဳိးစုံ
(Photos - MoeMaKa Rangoon Team)

No comments:

Post a Comment